آقای “ویلی وانکا” شیرینیساز مشهور و صاحب بزرگترین کارخانه شکلاتسازی، تصمیم دارد با قراردادن پنج بلیط طلایی در شکلاتهایش، فقط و فقط به پنج بچه اجازه دهد از کارخانه عجیب او بازدید کنند و در پایان بازدید هم آنقدر به آنها شکلات و آبنبات بدهد که تا پایان عمرشان تمام نشود.
واقعا مسخره است اگر انتظار داشته باشیم که “چارلی باکت” که در خانوادهای بسیار فقیر زندگی میکند و تنها سالی یکبار آن هم روز تولدش می تواند یک شکلات وانکا بخرد، برنده یکی از این بلیطها شود. ولی شاید هم چارلی برنده شد و شاید خیلی چیزهای دیگری هم بدست آورد …
“رولد دال” نویسنده مشهور و خوشفکر ادبیات کودکان، در این اثر به نمایش فقر و خلق امید پرداخته است. کتاب به نقد تربیت نادرست کودکان پرداخته و برابری فرصت میان کودکان کمبضاعت و دیگر کودکان را ترویج می کند. کتاب در تقویت قوه تخیل و رشد خلاقیت کودک نیز موثر است. ترجمه جذاب کتاب، خواندن آن را بسیار دلنشین کرده است. از روی این اثر، فیلم سینمایی نیز ساخته شده است که شهرت فراوان دارد.
قسمتی از کتاب
چارلی دستش را دراز کرد وصفحه ی تلویزیون را لمس کرد و
یکدفعه انگار که معجزه شده باشد، یک بسته شکلات توی دستش آمد.
و آن قدر تعجب کرد که چیزی نمانده بود شکلات از دستش بیفتد.
آقای وانکا فریاد زد:« بخورش! زود باش بخورش! خیلی خوشمزه
است! همان شکلات است! فقط توی راه کوچک تر شده، همین وبس!»
بابا بزرگ جو نفس زنان گفت:« معرکه است! این… این … این معجزه است!
رولد دال (Roald Dahl) زاده ۱۳ سپتامبر ۱۹۱۶ – درگذشته ۲۳ نوامبر ۱۹۹۰ داستان نویس و فیلمنامه نویس اهل ولز بریتانیا و از مشهورترین نویسندههای انگلیسی، که والدینش نروژیالاصل بودند و اوج شکوفایی او به عنوان نویسنده برای کودکان و بزرگسالان در دهه ۱۹۴۰ بود.
مهمترین آثار او چارلی و کارخانه شکلات سازی، جیمز و هلوی غول پیکر، ماتیلدا و داستانهای چشمنداشتنی و جادوگر ها است. بیشتر آثار او به فیلم درآمدهاست.
کتاب کودکان رول دال
- گرملینها (۱۹۴۳)
- جیمز و هلوی غول پیکر (۱۹۶۱)
- چارلی و کارخانه شکلات سازی (۱۹۶۴)
- انگشت جادویی (۱۹۶۶)
- آقای روباه شگفتانگیز (۱۹۷۰)
- چارلی و آسانسور بزرگ شیشهای (۱۹۷۲)
- دنی، قهرمان جهان (۱۹۷۵)
- تمساح غولپیکر (۱۹۷۸)
- سرزنشها (۱۹۸۰)
- داروی شگفتانگیز جورج (۱۹۸۱)
- غول بزرگ مهربان (۱۹۸۲)
- جادوگرها (۱۹۸۳)
- من و زرافه و پلی (۱۹۸۵)
- ماتیلدا (۱۹۸۸)
- تشپ کال (۱۹۹۰)
- مینپینها (۱۹۹۱)
- کشیش نیبلزویک (۱۹۹۱)