کتاب اتاق یکی از برجستهترین آثار اما داناهیو است که به شدت احساساتتان را درگیر خواهد کرد. اتاق در سال ۲۰۱۰ نامزد جایزه من بوکر شده و فیلمی نیز بر اساس آن در سال ۲۰۱۵ ساخته شده است. فیلم اتاق نامزد ۴ اسکار شده و در هفتاد و سومین مراسم گلدن کلوب برنده جایزه بهترین فیلمنامه شده است.
در رمان اتاق (Room) داستان جک، کودکی پنج ساله را میخوانیم که از اتاقاش خاطرات زیبا و جالبی دارد. تمام دنیای جک پنج ساله اتاق است. او در همان اتاق به دنیا آمده و بزرگ شده است و اتاق مکانی است که با مادرش زندگی میکند و با یکدیگر خواندن و نوشتن یاد میگیرند، میخورند، میخوابند و بازی میکنند…
جک و مادرش در اتاق محبوس شدهاند. تحمل فضای تنگ اتاق و ارتباط نداشتن با انسانهای دیگر برای مادر جک بسیار دردناک و سراسر شکنجه است اما برای جک که غیر از اتاق جایی را ندیده شرایط خیلی فرق میکند. در واقع یک مرد جک و مادرش را ربوده و آنها هفتسال در این اتاق به انتظار آزادی بودهاند.
این رمان از زاویه دید پسربچه روایت میشود. اما داناهیو (Emma Donoghue) علاوه بر روایت سختیهای این مادر و فرزند زندگی آنها را از جنبههای روانشناسی نیز بررسی میکند.
روزنامه گاردین درباره رمان اتاق و تأثیر آن بر مخاطب مینویسد: «اتاق (داناهیو) نه تنها قلب را به درد میآورد بلکه روح را نیز به چالش میکشد.»
اما داناهیو، رماننویس، نمایشنامهنویس، تاریخنگار ادبی ایرلندی و مقیم کاناداست. رمان اتاق بکی از برترین آثار اوست که با ظرافت تمام نگاشته شده و سه هفته بعد از انتشار عنوان رمان برتر نویسندگان راجرز کانادا را از آن خود کرده است.
کودک من. چه مشقتهایی من دارم. و تو به خواب رفتهای و آرام است دلت؛ در بیشهای غم افزا رویا میبینی؛ در شبی مفرغ کوب. در تیرگی آبی رنگ، آرام خفتهای و میدرخشی.
درباره نویسنده
اما داناهیو در سال ۱۹۶۹ در دوبلین، جزیرهٔ ایرلند به دنیا آمد. او کوچکترین فرزند از هشت فرزند خانواده بوده و پدرش، دنیس داناهیو، منتقد ادبی آکادمیک است. داناهیو دارای مدرک دکترای زبان انگلیسی از دانشگاه گرتون کالج کمبریج میباشد. اقامتش در کمبریج و حضور در فعالیتهای مشترک زنانه در آنجا، دستمایهي خلق مجموعه داستانهای کوتاه وی با نام «خوشآمدید» گردید.پایاننامهٔ داناهیو نیز، بر پایهٔ روابط میان زنان و مردان در ادبیات عامهٔ سده ۱۸ میلادی است.